Foglalás
Bezár

Vidám napok a Búbánatvölgyben

Fedezze fel a tavak birodalmát! A Búbánatvölgy vadregényes környezete számos lehetőséggel várja az aktív feltöltődés és a csendes kikapcsolódás szerelmeseit.

A Budapesttől 50 km-re, a Duna–Ipoly Nemzeti Park határán fekvő Búbánatvölgy a Szamár-hegy és a Hosszú-hegy közötti völgyben húzódik észak-déli irányban. A völgy szomorú-sejtelmes elnevezésére máig nincs hivatalos magyarázat. Az Esztergomhoz tartozó nyaralóövezet elsősorban tavairól nevezetes, de itt ered a Majális-forrás, Fári-kúti forrás és a főúttól 2,5 km-re a Hideg-forrás is.

Esztergom és Pilismarót között a 11-es főút fölött a Hosszú-hegyen áll a Hideglelős-kereszt. A kereszttől letekintve csodálatos panoráma fogadja a kirándulókat, nyugati irányban, előtérben a Törpe-sziget, háttérben a Helemba-sziget. Keleti irányban a Homoksziget, a háttérben Szob látható.

A Dunakanyar egyik rejtett zugában található völgyben terül el a Halas-tó, a Mini-tó és az Ivadéknevelő-tó. A három tó összesen 3,25 hektáros területet foglal el, a terület könnyedén megközelíthető, mégis csendes, természet közeli kirándulóhely. A három kisebb tótól délre további kikapcsolódási lehetőségeket kínál a völgy legnagyobb tava, a Kerek-tó, ezen kívül a Dédai-tó.

A Búbánatvölgy tavait a korábbi nádas, mocsaras területen 1962-ben kezdték kialakítani. Az így létrejött vadregényes terület ma már kényelmesen bejárható a vizek mentén vezető aszfaltúton. A kirándulóknak számos lehetőségük van a piknikezésre, megpihenésre, bográcsozáshoz és szalonnasütéshez is tökéletes helyszíneket találni. A padokon megpihenve élvezheti a közelben nyújtózó dombok látványát is.

Az aktív kikapcsolódást kedvelők szívesen járnak ide futni, kerékpározni és horgászni, vagy éppen kutyát sétáltatni. De a kisgyermekes családoknak is érdemes ide eljönni, hiszen az aszfaltúton kényelmesen lehet babakocsival sétálni, játszótér is várja a gyerekeket. A kicsik akár kismotorral vagy rollerrel is biztonságosan közlekednek itt.

A Búbánatvölgyben minden lehetőség adott ahhoz, hogy a természetszerető családok és baráti társaságok néhány feledhetetlen napot töltsenek el ebben a varázslatos környezetben.

Töltsék ezt a pár napot a Bellevue Hotel Esztergomban, és ezt az élményt még különlegesebbé tesszük a fantasztikus Dunai panorámával és a változatos wellness élményekkel!